2008. okt 30.

palócgulyás

írta: ZefirAbdElNour
palócgulyás

Végy fél kiló marha leveshúst. Vágd kockákra, és egy fej hagymával zsiradékon pirítsd meg. Szórj rá jó sok egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel és hagy félig megfőni. Ekkor sózd meg és főzd tovább. Ha már a hús majdnem puha, add hozzá a répát, a gyökeret, a kockákra vágott krumplit és a zöldbabot, illetve tegyél még bele kaprot is. Amikor teljesen megfőtt a hús, adj hozzá még annyi sót, amennyit igényel, és tejföllel engedd fel. Én az elfőtt víz pótlására szánt vizel keverem el a tejfölt, és azt adom hozzá. Aztán már csak egy kis összerottyantás kell neki. Ez lesz a végeredmény. Én nagyon szeretem…


Mennyiségek:

Fél kiló marha leveshús

Két sárgarépa

Egy gyökér

Egy csokor kapor

Egy fej hagyma

Nagyjából fél kiló burgonya

Nagyjából fél kiló zöldbab, én most sárga hüvelyűt használtam

25-30 szem bors, hasonló mennyiségű köménymag

Egy nagy doboz tejföl

Olaj, vagy zsír.

Szólj hozzá

recept