A hamburger
A hamburgert sokan szeretik, ami nálunk elsősorban az étteremláncokat gazdagítja, pedig ez az étel gyorsan elkészül és nagyon könnyű. Akár barátaink előtt is készíthetjük.
Legegyszerűbb persze, ha veszünk hamburgerzsemlét, bele előre készített hamburgerhúst, és tetszés szerinti zöldségekkel szószokkal tálaljuk.Ezzel szemben sokkal finomabb, ha magad készíted a húspogácsákat is, ami nem egy bonyolult dolog. Egy kiló darált marhahúsból vagy 10-12 pogácsa jön ki.
A darált húst elkeverjük egy fej reszelt hagymával, csipet sóval, borssal, és egy kevés worchester szósszal. Nagyjából ennyi is az egész. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, majd fasírt nagyságú labdacsokat alakítunk, párszor átgyúrjuk a kezünkben, hogy jól összetapadjon. A golyókat kilapítjuk és forró vaslapra, vagy serpenyőbe teszük. Pár csepp olajat tehetünk alá, teflonban ez el is maradhat. A húsokat mindkét oldalukon alaposan átsütjük, majd a félbevágott puffancsokba tesszük.
A többi ízlés dolga, de én a következőket rakom bele: előbb a húst, arra lila hagyma karikát, majd rá a mustár, kecsöp, arra lapka sajt, majd paradicsom, csemege uborka, és a puffancs teteje. Mikróban átforralom az egészet és hajrá. Parasztburgeren nevelkedettek tehetnek bele még vegyes vágott savanyúságot, azaz csalamádét! Nyami.