2008. dec 04.

Mogyorós mézes csípős csirkemell rizzsel

írta: ZefirAbdElNour
Mogyorós mézes csípős csirkemell rizzsel

Mivel megígértem ,hogy főzök, összeütöttem egy igen gyors és finom ételt. Ez is olyan hirtelen jött ötlet volt. Fűszerek általában bőségesen vannak itthon, csak válogatni kell. Azon tűnődtem, mihez kezdjek 30 deka csirkemellel…

Egy fej hagymát gorombára vágtam, forró olajban pirítottam, rádobtam 4-6 gerezd fokhagymát zúzva, és beleöntöttem a mogyorónyi reszelt gyömbért. Aki szereti a keleties édes csípős kombinációt, az feltétlenül tegyen bele egy jó nagy csipet őrölt csilit! (Isteni lesz a végeredmény!) Hozzá raktam a nagy csíkokra vágott csirkehúst, meglocsoltam sötét szójaszósszal és mézzel, kurkumát, fenyérfüvet (ázsiai citromfű), fahéjat és őrölt borsot szórtam rá, hirtelen lepirítottam az egészet, végül belekerült a marék pucolt földimogyoró (cca 8 dkg). Pár pillanat alatt összepirul az egész.

Főtt basmati rizzsel tálaljuk!

A hagymapucolástól a tálalásig alig fél óra (rizzsel együtt –a rizsfőzésről már beszéltem)

Szólj hozzá

recept