Forró nyári estére jéghideg gazpaccio
Igazi vegavarázs vacsit dobtam össze ma estére. Ebben a marha melegben nem nagyon volt kedvem a konyhában állni.
A gazpaccio épp ideálisnak tűnő, hideg zöldségleves. Ami az igazat illeti inkább lé, mert a nyers zöldségek egyszerűen le vannak turmixolva, ízesítve és jégbe hűtve. Összesen három perc elkészíteni, majd húsz percig hűteni és már fogyaszthatjuk is.
Tettem bele egy kígyóuborkát, egy paprikát, hat paradicsomot, három gerezd fokhagymát, tabasco szósz nem volt itthon, egy citromot, kevés esetet, oliva olajat, sót borsot. AZt hiszem nem hagytam ki a felsorolásból semmit. Dehogy nem, a lényeget. Közel egy liter alaplével - az utolsóval a fagyasztóból, felöntöttem. Eredetileg kenyérrel kellene sűríteni, de szerintem elég dús lett anélkül is, nem tettem bele kenyeret.
Az egészet bele egy nagy tálba, botmixerrel alaposan átdolgoztam, igyekezve teljesen selymesre gyúrni... Be a hűtőbe és hamarosan jön a hűvös jutalom... Csak a színe nem olyan, mint kellene. Talán sok volt az uborka, azért nem olyan szép üde piros? Vagy mert nincs benne mesterséges szín? Az íze viszont kitűnő lett!
Jó étvágyat hozzá!