2008. nov 16.

A forraltbor

írta: ZefirAbdElNour
A forraltbor

Téli estéken nincs is jobb, mint egy két pohár forraltbor. Ahány ház, annyi féle módon készítik. Most leírom, ahogy én készítem.

Egy üveg vörösborból másfél litert készítek. Először is főzök 7,5 deci vízből alapot. A vizet felteszem forralni, őrölt fahéjat és egész szegfűszeget teszek bele. Karikákra vágott narancsot és egy-két karika citromot adok hozzá. Négy-öt evőkanál cukorral alaposan kiforralom. Ha már erősen zubog, beleteszek két filter piros színű gyümölcsteát. Kiáztatom a filtereket és hozzáadom a vörösbort. Innentől már nem forralom, mert a bor alkoholtartalma hamar elillanna.

Hőálló pohárba, bögrébe, vagy a direkt erre a célra tartott mázas cserép pohárba töltve kínálom.


Szólj hozzá

recept