palacsinta megint - lekváros szilvás palacsinta diókrémben
8-10 palacsinta, kb. 20 deka darált dió, kb. 3 deci sárgabarack lekvár, néhány szem szilvabefőtt, 3-4 evőkanál liszt, 3 tojás sárgája, kb. 1 liter tej, cukor ízlés szerint (kb8-10 deka), 1 cs. vaniliáscukor
A palacsintákat a következőképp töltöm meg: Egy-egy evőkanál lekvárral megkenem, dióval meghintem, közepére negyedbe vágott szilvát helyezek, majd felgöngyölöm.
Harmadába vagy negyedébe vágom, és kibélelek vele egy jénait. Ha van rá mód, érdemes a palacsinta darabokat állítva helyezni a tálba, de fektetve is jó.
Diókrém
A maradék diót beleöntöm a tejbe, hozzáadom a tojás sárgát a cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet. Gőz felett elkezdem melegíteni. Folyamatosan keverni kell, nehogy kicsapódjon a tojás. Ha elkezdett besűrűsödni, ráöntöm a palacsintákra. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól rádermedjen a krém. Ha elég kemény a krém, kiboríthatjuk tálra. (csak akkor tegyük, ha biztosan elfogy az egész)
A töltelék és a krém hozzávalói tetszés szerint változtathatóak.
Finom... állítólag, az biztos, hogy nem maradt belőle egy falat sem!